אחת מעבירות התנועה החמורות ביותר היא נהיגה בשכרות. השילוב של אלכוהול שמאט את מהירות התגובה אך גורם לנסיעה במהירות מופרזת הוא מתכון לצרות. תאונות דרכים רבות נגרמות עקב נהיגה בשכרות ולכן החוק מחמיר עם הענישה של תאונות כאלו או נהגים שנעצרים לבדיקה ונמצאים נוהגים בשכרות מבחינת החוק. הדרך היחידה להקל בענישה היא באמצעות עורך דין תעבורה מקצועי.
בישראל יש מאות תאונות מדי יום, רובן קלות עם נזק לרכוש בלבד, אך חלקן עם פגיעות גוף ולעתים אף מוות למעורבים בהן. אחד הגורמים המרכזיים לתאונות דרכים הוא נהיגה תחת השפעה סמים או נהיגה בשכרות ולכן החוק מחמיר עם מי שנתפסים נוהגים במצב שכזה. זאת הסיבה שיש בדיקות אלכוהול לנהגים בשעות הערב, בעיקר בסופי שבוע באזורי בילוי עם סבירות גבוהה של שתיית אלכוהול מצד המבלים במקום.
מהי בדיקת אלכוהול לנהגים?
בדיקת אלכוהול לנהגים היא בדיקה שמבוצעת לאחר עצירת הנהג ובקשה ממנו לנשוף לתוך מכשיר שקיבל את הכינוי "ינשוף" (די מובן למה…). מטרת הבדיקה להציג תוצאה של רמת האלכוהול בגוף של הנהג. אם נמצא שהוא מעבר לרף שנקבע בחוק, הוא צפוי לשלילת רישיון לחודש ימים אוטומטית ועמידה למשפט.
מה רף האלכוהול המותר בבדיקה?
נהג אשר נמצא עם ריכוז אלכוהול מעל 290 מיקרוגרם לליטר דם נחשב נוהג בשכרות. במקרה של נהג צעיר מתחת לגיל 24 או נהג חדש הרף הוא 50 מיקרוגרם בלבד. הסיבה לכך היא שהם עיקר המעורבים בתאונות של נהיגה בשכרות.
כאן חשוב לציין שאין כשר בין תחושה של שכרות או התנהגות כשיכורים כדי להיכשל בבדיקת ינשוף. יש מי שאלכוהול משפיע עליהם בצורה קלה יותר וי שמי שלהיפך. כמו כן למשקל הגוף של אדם יש השפעה על ריכוז האלכוהול בגופו וכן הלאה. מה שקובע הוא תוצאת הבדיקה בלבד.
מה העונש על נהיגה בשכרות?
הענישה על נהיגה בשכרות הוחמרה בשנים האחרונות ועומדת כיום על פסילת רישיון לשנתיים בעבירה ראשונה של הנהג ובנוסף לכך קנס כספי, שלילת רישיון על תנאי אם ייתפס מחדש בפרק זמן קצר ואף מאסר על תנאי למקרה שינהג ברכב בעת תקופת פסילת הרישיון.
כאן המקום לציין שסירוב לעבור בדיקת אלכוהול היא בבחינת הודאה באשמה מבחינת בית המשפט למעט מקרים חריגים שניתן להוכיח. על כן מומלץ שאם נעצרתם לבדיקה, תבצעו אותה ועם התוצאות שלה תתמודדו לאחר מכן. במקרים רבים אפילו כאשר חושבים שבגלל שתיית משקה כלשהו אתם מעבר לרף, יתברר שלא כך הדבר ותעברו את הבדיקה בהצלחה.
מה לעשות במידה ונכשלתם בבדיקה?
אם נכשלתם בבדיקת נהיגה בשכרות עליכם לפנות לשירותי עורך דין תעבורה שמתמחה בנושא זה. עורך דין תעבורה יכול לבדוק את המצב שלכם ולחפש דרכים להקל את הענישה שלכם בעת המשפט.
יש מספר דרכים לעורך דין תעבורה לייצג בהצלחה לקוח:
- שינוי כתב האישום מנהיגה בשכרות לנהיגה תחת השפעת משקאות משכרים תפחית את העונש ל 3 חודשים לכל היותר במקום שנתיים, אך לא תמיד הדבר אפשרי.
- מציאה של ליקויים באופן ביצוע הבדיקה שלכם (לא הוחלפה פיה באופן תקין, לא בוצעה בדיקה 15 דקות לפחות לאחר העצירה שלכם ועוד).
- הוכחה של כשלים באיסוף הראיות או בשרשרת הטיפול בהם.
- הקלה בשל נסיבות אישיות כמו עבודה עם כלי רכב ספציפי כמו מלגזה למשל, שאפשר לקבל היתר עבורו בלבד וכדומה.
בשורה התחתונה ניתן להבין שיש חשיבות גדולה מאוד לייצוג משפטי מקצועי במקרה של האשמה בנהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים וכדומה.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד עידן לוי – עורך דין תעבורה בצפון אשר מעניק ליווי, הגנה וייצוג משפטי במגוון רחב של עבירות תעבורה. אם אתם מחפשים עורך דין תעבורה בקריות או עורך דין תעבורה בטירת הכרמל – המשרד הוא הכתובת!