פגיעה בעבודה היא פגיעה הנגרמת במהלך העבודה, בדרך אל העבודה או בחזרה מן העבודה. לא כל תאונת עבודה היא פגיעה פיזית של העובד ולעתים מדובר על מחלת מקצוע שהיא פגיעה שנוצרת לאחר שנים ארוכות של עבודה.
תאונת עבודה נתפשת עבור רבים כתאונה שנגרמת רק במקום העבודה ובזמן שעובדים בו, אבל לא כך הדבר. תאונת עבודה יכולה להיות גם:
- תאונת דרכים בדרך לעבודה או בחזרה מהעבודה לבית (כל עוד אין סטייה מהותית ממסלול זה).
- תאונת עבודה היא גם במקרים של מחלת מקצוע, מקרה בו עקב עבודה כלשהי במשך שנים ארוכות סובלים ממחלה או פגיעה.
- תאונת עבודה נחשבת גם כל פגיעה במהלך השתלמות, כנס מקצועי או אירוע של החברה או בקשר הדוק אל מקום העבודה.
בכל המקרים הללו יש את הזכות לתבוע את ביטוח לאומי ולעתים גם את חברת הביטוח. לשם כך כדאי לשכור שירותי עורך דין תאונות עבודה שיוכל להעניק לכם ייעוץ משפטי בהתאם לסיטואציה הספציפית שאתם נמצאים בה.
מה עושים במקרה של תאונת עבודה?
אחת הבעיות בתביעות נגד ביטוח לאומי או חברות ביטוח היא שהן מחזיקות מחלקה שלמה שתפקידה "לא לשלם לכם". זה אולי משפט מעט משעשע אבל זאת האמת. הם יחפשו כל דרך כדי להימנע לחלוטין או לפחות להפחית את התשלומים אליכם.
הסיבה הזאת היא למה חשוב להתנהל נכון מיד לאחר תאונת העבודה שעברתם. מדובר על אירוע מפתיע ולא מתוכנן ולעתים מבולבלים או פצועים ולא חושבים בצלילות. כן חשוב לשנן את נקודות המפתח החשובות כדי שבמקרה של תביעה נגד ביטוח לאומי או חברת ביטוח, יהיה לכם יותר סיכוי לזכות בתביעה ולקבל את המגיע לכם.
- תיעוד האירוע – יש לצלם את מקום הפגיעה, את זירת האירוע ואפילו את הציעה שלכם אם הדבר אפשרי.
- איסוף עדים – אם יש עדים לאירוע אז בקשו מהם לתעד גם כן ואם אפשר להשאיר לכם את הפרטים שלהם למקרה הצורך.
- פינוי לטיפול רפואי – חובה לפנות מיד לאחר התאונה לחדר מיון באופן עצמאי או באמבולנס (תלוי בחומרת האירוע) או לגשת לקופת החולים שלכם לבדיקה של רופא. את הטיפול הרפואי יש לתעד ולאסוף כל מסמך שקשור אליו ולבקש לציין שזהו טיפול עקב תאונת עבודה.
- דיווח למשטרה – אם מדובר על תאונת דרכים בדרך לעבודה או חזרה ממנה, יש לדווח על כך למשטרה, בין אם בהזמנת ניידת למקום או בפניה לתחנת משטרה בקרבת מקום. גם כאן יש לתעד את כל המסמכים ולבקש שיציינו שמדובר על נסיעה שקשורה לעבודה.
- מילוי טופס תאונת עבודה – יש טפסים לשכיר או עצמאי ויש למלא אותם ולהחתים את המעסיק אם מדובר בשכיר.
- איסוף מסמכים – אנו שבים ומדגישים שיש לתעד כל מסמך רפואי וכל הוצאה שיש לכם עקב התאונה. בין אם מדובר על הוצאות של נסיעות לבדיקות, תשלום לרופא מומחה או רכישת תרופות, יש לסרוק או לצלם את כל הניירת הרלוונטית, גם אם חלקה דיגיטלית.
לסיכום דבר אנו חוזרים להתחלה וממליצים שבהקדם האפשרי לאחר התאונה תפנו למשרד עורך דין נזיקין שמתמחה בנושא זה כדי לקבל יעוץ משפטי הנוגע למצבכם. כמו כן, באמצעות עורך דין (או באופן עצמאי) תוכלו להגיש תביעה לביטוח לאומי לא יאוחר מ 12 חודשים מיום האירוע.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד קרן נדרי, בעלת משרד עורכי דין נזיקין בצפון, אשר מעניקה ליווי וייצוג משפטי לנפגעי עבודה בצפון. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בקרית שמונה, עורך דין נזיקין בצפת או עורך דין נזיקין בכרמיאל – עו"ד קרן נדרי היא הכתובת!