ארוחת בוקר במרפסת, אירוח חברים לברביקיו או בריכה ביתית לילדים, יש אין ספור שימושים מהנים למרפסת הביתית, אך בפועל מרפסת ללא פתרונות קירוי מתאים חשופה יתר על המידה לשמש החמה, לרוחות העזות או מוצפת בקלות בגשם קל. גם ריהוט המרפסת יתבלה וישחק בקלות ללא הגנה מתאימה. מי שמבקש ליהנות מהמרפסת הביתית מוטב שישקול התקנת סוכך לשם כך.
בטרם התקנת הסוכך ועל מנת לתת מענה מרבי לצרכים של בני הבית יש לתת את הדעת על מספר שאלות, בניהן: כיוון המרפסת, כמות ושעות השמש הנהוגות בה, גודל המרפסת, מבנה (האם קיימים קירות חיצוניים או מעקה) ועוד. לאחר הגדרת כל הללו יש להחליט גם מהי מטרתו של הסוכך, האם מדובר בהגנה מפני השמש? האם מבקשים לאטום את המרפסת למי הגשמים? הגנה מפני רוחות נחוצה? בסופו של דבר נותר להגדיר תקציב רצוי ומכאן לפנות לבעלי מקצוע מנוסים על מנת להתרשם מרעיונותיהם, מקצועיותם וכמובן קבלת הצעת מחיר.
ישנם מספר סוככים נפוצים המתאימים למרפסת הביתית שכדאי להכיר את מאפייניהם. סוככים קבועים הם קשיחים, חזקים ועמידים יותר לעומת סוככים מתקפלים שהם גמישים ועשויים מבד או מחומרים פלסטיים אחרים. סוככי זרועות מוגבלים בגודלם ולא מתאימים למרפסות שאורכן מעל ארבעה מטרים, כאשר רוחבם יכול להגיע לשניים עשר מטרים. סוכך זרועות כפול או סוכך כבלים מאפשר את הצללתו של שטח רחב יותר. סוכך מוצלב מיועד למקרים בהם עומקו של סוכך הזרועות גדול מרוחבו, בצורה זו הזרועות מותקנות בגבהים שונים על מנת שלא להפריע זו לזו בזמן סגירת הסוכך. במידה ובמרפסת קיימת פרגולה או גג זכוכית, או שפשוט מדובר במרפסת הנתונה לרוחות עזות יש להעדיף סוכך מסילות הנע בתוך מסילות קבועות. למרפסות קטנות ניתן להסתפק בסוככים פשוטים מסוג מרקיזה.
כאשר מתייעצים עם איש מקצוע בנושא התאמתו של הסוכך למרפסת רצוי וכדאי להפגין בקיאות וידע, לוודא שהמתקין עובד ומכיר את כל סוגי הסוככים ואינו מכוון אתכם לסוכך יקר יותר שלא לצורך, או לסוכך שאינו נותן מענה על הצורך האמיתי שלכם.