בשנים האחרונות, אנו שומעים על יותר ויותר אקזיטים, הנפקות וגיוסי ענק של סטארט-אפים ישראליים. המתעשרים החדשים אשר הוסיפו לעצמם מיליוני דולרים לחשבון הבנק, מזינים את התעשייה כולה ומובילים לעוד ועוד יזמים שחולמים בגדול.
ניר קוריס, מלווה ומייעץ לחברות הייטק ישראליות ובינלאומיות, משתף 7 טיפים שיעזרו לכל יזם מתחיל להגשים את החלום – ובגדול.
ניר קוריס: 5 טיפים ליזמים צעירים שחולמים בגדול
עולם היזמות קורץ ללא מעט ישראלים, אך טומן בחובו לא מעט אתגרים ליזמים צעירים. זה בהחלט לא פשוט לקום בכל בוקר לתת את המקסימום ולהשתלט על אינספור תחומים (יזמות, ניהול זמן, ניהול כלכלי, פיתוח, שיווק וכדומה) אשר הכרחיים לכל יזם.
אם גם אתם רוצים לעשות את זה בגדול, הנה 5 טיפים שיעזרו לכם להגשים את החלום:
- אמונה ותעוזה – היזמים שהצליחו ברמה העולמית, האמינו ב – 100% במיזם שלהם והעזו לעשות את הצעדים הדרושים על מנת להגשים אותו. כמות הפעמים שיזמים שומעים "לא" היא עצומה, יזמים שעשו את זה מצליחים לשמור על האמונה, המרץ והתעוזה שלהם עד להגשמה.
- המציאו את עצמכם מחדש – כמעט כל עסק קטן כגדול, יגיע למצב בו הכל יהיה לפני קריסה טוטלית. פעמים רבות, על מנת לצלוח את המשבר, היזם יצטרך להמציא את עצמו מחדש, לחפש אלטרנטיבות ודרכים להגעה ליעד.
- הקרבה אינסופית – לעיתים קרובות, הצלחה עסקית דורשת לא רק כישרון, ידע ומומחיות אלא לא מעט הקרבה והתמדה מצד היזם. דבר אחד שכמעט כל יזם מצליח מדבר עליו הוא הזמן הרב שהוא הקריב למיזם שלו.
- עבודת צוות – עבודת צוות מאפשר גדילה מהירה, טובה ונכונה הרבה יותר. הצלחת היזם תלויה בצורה ישירה באיכות הצוות (טכנולוגי, שיווקי וכדומה) שעובד עמו. יזמים צעירים חייבים לאתר את האנשים הנכונים אשר יוכלו לעבוד ביחד על מנת להגשים את המטרה.
- שותפים ומשקיעים – באופן כללי, סטרטאפ אפים רבים משוועים למימון כמו לאוויר לנשימה, אך בכל גיוס של שותפים או משקיעים מומלץ לסמוך על תחושת הבטן ולא לקבל השקעה בכל מחיר. פעמים רבות, בחירה של שותף/משקיע לא נכון עלולה להוביל למחלוקות ומשקעים אשר יגררו את החברה במדרון חלקלק שתוצאותיו ידועות מראש.
לסיכום, הדבר שמבדיל בין יזמים מצליחים לבין יזמים כושלים היא הדרך בה הם רואים את התמונה הגדולה. יזמים מצליחים לא מפחדים ללמוד, להשקיע ולעבוד הרבה יותר קשה מאחרים.
המאמר נכתב בשיתוף עם ניר קוריס אשר עוסק בליווי וייעוץ לסטארט-אפים ישראליים ובינלאומיים. ניר מפעיל מספר קהילות ממוקדות לסטארט-אפים ובין היזמים של כנס אומות הפינטק, שבוע הפינטק של ישראל ויום האקתון העולמי.